Bilgisayarınızın Performansını Yüksek Ölçekte Arttıracak 5 Önemli Yol - Psdturkey - Photoshop, Grafik ve Tasarım Dersleri ve Makaleler

6 Haz 2019

Bilgisayarınızın Performansını Yüksek Ölçekte Arttıracak 5 Önemli Yol

performans arttıran 5 özellik
Bilgisayarınızın Performansını Arttıracak 5 Etkili Yöntem

Disk Temizleme

Bilgisayarınızda hali hazırda kullandığınız sürücüleri temizleyerek başlayalım isterseniz. Sürücünüze sağ tıklayarak Özellikler kısmında Diski Temizle yapmanız gerekmektedir. Sürücünüz de ki kayıtlı gereksiz dosyaları, sistem dosyalarını , internet kayıtlarını tam olarak doru bir şekilde sildiğinizi düşündüğünüz dosya ve verileri detaylı bir şekilde analizi yapılarak silmek istediğiniz dosyaları 1-2 dakikalık bir tarama süreci sonrasında seçerek silebilirsiniz. Örneğin "Bilgisayarım>C:/ Sürücüsü>Özellikler>Diski Temizle" aynı zamanda gereksiz kullanılmayan veya eski siteminizin kaydettiği Windows Old gibi klasörleri silerek bilgisayarınızın performansını arttırabilirsiniz.

Performans Ayarları Uygulayın
İşletim sisteminizde çalışan açılır pencereler, animasyonlar, menü çubukları, simgeler performans ayarlarınızı bir nebze etkileyebilmektedir. Bu ayarları windows için en iyi performans verecek şekilde seçerek performansınızı yükseltin. "Bilgisayar>Özellikler>Performans Seçenekleri>En İyi Performans İçin Ayarla"

Arka Plan Uygulamaları
İşletim sisteminizde arka planla aktif olarak çalışan ve hiç kapanmayan bilgisayarını yeni açtığınız halde başlatmasanız bile çalışan programlar bulunmaktadır. Bu programlardan gereksiz ve sürekli olarak çalışmasını istemediğiniz programları devre dışı bırakabilirsiniz. Bu programlar özellikle işlemciye ve belleğinizde çok fazla yük oluşturabilmektedir. Aynı zamanda çalışması gereken Ses Driverı gibi diğer önemli sürücüleri kapatmamanız gerektiğini unutmayın. Görev Yöneticisini Çalıştırın> Başlangıç> Kapatmak istediğiniz arka plan uygulamalarına sağ tıklayarak dere dışı bırakın.

Geçici Dosyaları ve Çerezleri Temizleyin
Tarayıcı Çerezlerini, gereksiz sitem dosyalarını, boş klasörleri ve çöp dosyalarını silin. Sürücü temizlemesi yaptıktan sonra bu temizlemeler de önemli sayılmaktadır. Bunu için ücretsiz bir yazılım programı olan CCleaner'ı indirip kullanabilirsiniz.

Driver ve Sürücüleri Güncelleyin
Özellikle ekran kartı,ses kartı, ağ kartınız gibi driverlar güncel olmadıkları zaman bilgisayarınızın performansını düşürebilmektedir. Bunu güncellemek için ise Driver Booster'ın ücretsiz lisansını kullanabilirsiniz. Driver Booster işletim sisteminizde ki güncel olmayan sürücüleri tarar, analiz ederek ve size güncel olmayan sürücüleri karşınıza çıkartarak tek tıkla hepsini indirip kurmanızda yardımcı olmaktadır.

Yorumlar