Logo ve Grafik Tasarım Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz - Psdturkey - Photoshop, Grafik ve Tasarım Dersleri ve Makaleler

5 Haz 2019

Logo ve Grafik Tasarım Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz

nelere-dikkat-edilmeli
Logo ve Grafik Tasarım Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Nasıl Başarılı Logo Çizilir ve İncelikleri Nelerdir?


Günlük hayatımızda karşılaştığımız reklam panoları, yolda yürürken birden karşımıza çıkan o tabelalar, afişler hatta okuduğumuz kitapların kapakları,dergiler ve daha bir sürü sayamayacağım kadar çok grafik, evet tasarımın hayatımızda olmadığını söylemek yanlış olurdu. İnternet'te dolaştığımız zaman bazen dikkatimizi çeken bazı logolar ve grafikler illaki olmuştur işte bu grafikleri yapanlar ve bu grafik tasarımların ünlü olması, dikkat çekiciliği ve başarısının altında yatan temeller nelerdir biraz bunları inceleyelim isterseniz.


Bazı Logolar ve Bilinçaltı Mesajları
Bir logonun başarılı olabilmesinde öncelikle zihinlerde oluşturduğu algı çok önemlidir. Bunu yaparken güven ve ondan beklentinizi karşılayacağı hissini size oluşturuyorsa o logo başarılı bir logodur. Tabi işin farklı bir boyutu da bilinçaltı mesajları diyebiliriz. Örnek vermem gerekirse Amazonun logosunu dikkatlice incelediğiniz de basit bir font üzerinde a harfinden başlayıp z ye kadar giden bir ok dikkatinizi çekmiştir belki. Burada verilen mesaj bir e-ticaret sitesi olan amazonun a'dan z'ye kadar her türlü ürüne ulaşabileceğiniz algısını sizin bilinçaltınıza farkında olmadan yerleştirebiliyor. Buda grafik ve tasarımlar üzerinden insanları algılarını şekillendirebileceğiniz anlamına geliyor.
logo-incelikleri

Başarılı Logoların Oluşturdukları Algı
Başka bir örnekle devam edecek olursak oda Mc'Donalds logosudur. İlk baktığınız zaman size çok basit gelebilir sadece bir M harfi, çizilmiş ve oldukça akılda kalıcı bir logodur. Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin Mc'Donalds logosundaki m harfine benzeyen farklı bir logo tasarlayın tam anlamıyla aynısı olmasına gerek yok benzese bile insanlar onu Mc'Donalds'ın logosu olarak zihinlerinde canlandıracaktır. İşte logo ve grafik tasarımı yapılırken aslında en önemli şey özgün, yaratıcı ve inovatif yani yenilikçi olmanız gerekiyor. İnsanlar sizin logonuza baktığı zaman onu bir daha unutamamalılar ve onlara sizin farklı olduğunuzu hissettirebilmeniz gerekmekte. Çok sade, şık gözü yormayan ve sizin marka kimliğinizi yansıtan tasarımlar oluşturmak çok önemlidir. Bir logo bir işletmenin yüzüdür. İnsanların o yüze baktıklarında güvenmesi şarttır. Kısacası özgün, farklı, yenilikçi olmak her zaman başarıyı getirebilir. Zaten taklitler aslını yaşatır diye bir sözde var boşuna denmemiş bu söz herhalde :)




Yorumlar